Darált hússal töltött karalábé

Darált hússal töltött karalábé

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db karalábé
  • 200 g darált hús
  • 50 g rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A karalábékat meghámozzuk és kivájjuk. A közepét kikaparjuk, olyan vékonyra hagyva a falait, amennyire csak tudjuk. A kivájt karalábé belsejét félretesszük.

A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd egy pici olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a darált húst, a rizst, fűszerezzük és hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Egy pici vízzel felöntjük, majd addig pároljuk, amíg lefő róla a víz. Ezután megtöltjük vele a kivájt karalábékat, majd a maradékból húsgombócokat formázunk.

Egy edénybe szórjuk a karalábéforgácsokat, ráhelyezzük a töltött karalábékat és a húsgombócokat. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Ízesítjük, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a karalábé meg nem puhul. Ha már puha a karalábé, kiszedjük a gombócokkal együtt.

A megmaradt karalábéforgácsokat a levével együtt összeturmixoljuk és ízlés szerint fűszerezzük, ha még kellene. Az elkészült mártással együtt tálaljuk.

Hasonló receptek