Darált hússal, aszalt szilvával és almával töltött sütőtök

Darált hússal, aszalt szilvával és almával töltött sütőtök

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb hokkaidó sütőtök
  • 20 dkg darált hús
  • 5 dkg aprított aszalt szilva
  • 1 db nagyobb alma reszelve
  • kevés citromlé
  • 1 evőkanál méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítés:

Négy egyenlő méretű darabra vágjuk a héjas tököt, a magját eltávolítjuk, és mindegyik darabra vágunk egy talpat.

A szelet tökről a héját levágjuk, lereszeljük. A darált húst a tök lereszelt húsával, az apróra vágott aszalt szilvával elkeverjük, sóval, apróra vágott petrezselyemmel, kevés őrölt borssal, mézzel és a reszelt almával ízesítjük. A tökdarabokba töltjük

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét alufóliával letakarjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt megsütjük.

Neked ajánljuk