Darált húsos-sajtos rántott szelet

Darált húsos-sajtos rántott szelet

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús (lapocka)
  • 20 dkg reszelt sajt (trapista)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)

a panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

a kisütéshez:

  • étolaj

Elkészítés:

A darált húsba beletesszük a sót, az őrölt borsot és a lereszelt sajtot. Jól összekeverjük. A masszából tenyérnyi gombócokat formálunk és az asztalra terített folpackra rátesszük, de ne túl közel egymáshoz.

A húsgombócok tetejére ráhelyezünk a folpackot és a kezünkkel egyenletesen ellapogatjuk (ne túl vékonyra).

Hagyományos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és felhevített olajban mindkét oldalát megsütjük.

A receptet Tündi konyhája küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk