Darált húsos rakott zöldborsó

Darált húsos rakott zöldborsó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • zöldségzöld
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 tasak előfőzött tasakos rizs
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelni való sajt
  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • zöldségzöld
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 tasak előfőzött tasakos rizs
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg reszelni való sajt

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot, apróra vágott fokhagymát, 2 dl vízzel felengedjük és készre pároljuk.

Az előfőzött tasakos rizst az előírás szerint elkészítjük.

A sárgarépát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és a borsóval sós vízben megfőzzük.

Összekeverjük a darált húst, a rizst, a répát, borsót, majd egy jénaiba halmozzuk. Tetejére locsoljuk a főzőtejszínt, megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 30 per alatt összemelegítjük addig, amíg a sajt ráolvad.

Savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet markos Mária küldte be. Köszönjük!