Darált húsos rakott krumpli

Darált húsos rakott krumpli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • olaj
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2-3 dl víz
  • 2- 3 marék reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg margarin
  • bors
  • 1 kg burgonya
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • olaj
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 kávéskanál cukor
  • 2-3 dl víz
  • 2- 3 marék reszelt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg margarin
  • bors

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kb. fél centis karikákra szeleteljük.

A húsos raguhoz egy nagyobb serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a paprikával, az összezúzott fokhagymával, majd a sűrített paradicsomot is beletesszük, kevéske cukrot is hozzáadva. Ezután hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt 30 percig főzzük.

Egy közepes tepsit kivajazunk, a tál aljára egy réteg krumplit teszünk, sózzuk. Erre kanalazzuk a ragut, és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, befedjük a tejföllel, amit előzőleg kevés olajjal pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk. A tetejére tehetünk még reszelt sajtot is.

Forró sütőbe tesszük és megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti