Darált húsos rakott cukkini

Darált húsos rakott cukkini
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes zsenge cukkini
  • 6 db burgonya
  • só ízlés szerint
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál piros porpaprika
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 330 g tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 közepes zsenge cukkini
  • 6 db burgonya
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál piros porpaprika
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • őrölt bors
  • 330 g tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A cukkinit megmossuk, vékony karikákra szeljük, a magházat kivesszük belőle. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékony karikákra szeljük. Enyhén megsózzuk a cukkini és a burgonya karikákat is.

Az étolajon megdinszteljük az apróbbra vágott hagymákat, majd a tűzről lehúzva megszórjuk piros paprikával. 1 dl vízzel felöntjük, rátesszük a húst és a felsorolt fűszereket. Fedő alatt félkészre sütjük. Egy 20×30 cm-es tepsit étolajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. Az aljára tesszük vegyesen a burgonya és cukkini karikákat. Erre kerül a darát húsos pörkölt 1/3 része, amit meglocsolunkk tejföllel, majd tovább folytatjuk a rétegezést. A felső sort burgonya, cukkini keverékével zárjuk le. Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 35 percig sütjük. Ezután a fóliát levéve kb .10 percig, hogy a sajt szép színt kapjon.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!