Darált húsos pörkölt

Darált húsos pörkölt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 2 közepes fej hagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 borsónyi fokhagymakrém
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • kb. 3 dl víz
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 2 közepes fej hagyma
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 borsónyi fokhagymakrém
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • bors
  • őrölt kömény
  • 3 dl víz

Elkészítés:

A hagymát nagyon apróra vágjuk és étolajon szép barnára pirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst, amelyet kicsit átpirítunk. (Nem kell nagyon, csak szép darabos és világos színű legyen.)

Ezután megszórjuk pirospaprikával, összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a vizet. Felforraljuk, majd takaréklángra vesszük. Hozzáadjuk a fokhagymakrémet és sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint ízesítjük.

A húst puhára főzzük majd kifőtt tésztával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti