Darált húsos leves

Darált húsos leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 db közepes fej burgonya
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db erőleves kocka
  • ízlés szerint só
  • kb. 2 liter víz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 50 dkg sertés darált hús
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 db közepes fej burgonya
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 db erőleves kocka
  • 2 liter víz
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A darált húst étolajon addig pirítjuk, ameddig darabos és világos színű nem lesz. Ezután a kisült levet és étolajat leöntjük a húsról, így a levesünk nem lesz majd „zavaros”.

A húst felöntjük vízzel és felforraljuk, majd takarék lángon főzni kezdjük. A levesbe tesszük a meghámozott felszeletelt sárgarépát, petrezselymet és a felkockázott burgonyát. Ezután beletesszük az erőleves kockát és sóval ízesítjük.

A levest addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek puhára főnek.

A kész levest kifőtt levestésztával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti