Darált húsos-burgonyás rakottas

Darált húsos-burgonyás rakottas

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • tej
  • margarin
  • fél teáskanál őrölt fehérbors
  • 50 dkg darált marhahús
  • 3 vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkanál olaj a sütéshez

Elkészítés:

Főzzük meg a meghámozott, felkockázott burgonyát.

Az olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk meg. Közben szórjuk meg sóval és borssal.

A burgonyából készítsünk pürét a tej, a margarin és a fehérbors hozzáadásával. Ezután keverjük össze a darált hússal.

Tegyük a masszát egy kivajazott hőálló tálba, és 225 fokon süssük 30 percig.

Neked ajánljuk