Darált húsos bulgur

Darált húsos bulgur

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált disznó- vagy pulykahús
  • 25 dkg bulgur
  • 20 dkg mirelit borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg margarin
  • bors
  • ételízesítő
  • kevés petrezselyemzöld

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát a margarinon megpároljuk és rátesszük a darált húst. Kevergetve addig sütjük, amíg a hús kifehéredik.

Ráöntjük a bulgurt és azzal is tovább pirítjuk. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a mirelt zöldborsót. Fűszerezzük borssal, ételízesítővel, sóval és az apróra vágott petrezselyemmel.

Kis hőfokon puhára főzzük,úgy mintha rizst főznék. Egyszerre megpuhul minden.

A bulgurt a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Neked ajánljuk