Darált húsos bulgur

Darált húsos bulgur
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált disznó- vagy pulykahús
  • 25 dkg bulgur
  • 20 dkg mirelit borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg margarin
  • bors
  • ételízesítő
  • kevés petrezselyemzöld
  • 50 dkg darált disznó- vagy pulykahús
  • 25 dkg bulgur
  • 20 dkg mirelit borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dkg margarin
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát a margarinon megpároljuk és rátesszük a darált húst. Kevergetve addig sütjük, amíg a hús kifehéredik.

Ráöntjük a bulgurt és azzal is tovább pirítjuk. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a mirelt zöldborsót. Fűszerezzük borssal, ételízesítővel, sóval és az apróra vágott petrezselyemmel.

Kis hőfokon puhára főzzük,úgy mintha rizst főznék. Egyszerre megpuhul minden.

A bulgurt a cukorbetegek is fogyaszthatják.

Megjegyzés:

A receptet Pálfi Attiláné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti