Darált húsból rántott szelet

Darált húsból rántott szelet

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg reszelt sajt

a panírhoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

a sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

A húst alaposan összedolgozzuk a sajttal, és ízlés szerint sózzuk, majd a masszából kb. 8 golyót formázunk.

A húsgolyókat enyhén lisztezett felületen a tenyerünkkel (vagy sodrófával) kilapogatjuk a nekünk megfelelő vastagságúra (kb. fél cm), majd átfordítjuk, hogy mindkét oldala lisztes legyen.

Ezután a hússzeletet felvert tojásba tesszük, majd egy szélesebb lapáttal alányúlva a zsemlemorzsába áttesszük.

Ha bepaníroztok az összes húst, felhevített olajban aranybarnára sütjük és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

A receptet Baloghné Kele Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk