Darafelfújt

Darafelfújt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 dkg búzadara
  • 7 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt citromhéja
  • a tepsi kenéséhez:
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál kekszmorzsa
  • 12 dkg búzadara
  • 7 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dkg vaj
  • 1 db citrom reszelt citromhéja
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 teáskanál kekszmorzsa

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég oda majd a dara.

A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, fele cukrot és a vaníliás cukrokat. Kevergetve sűrűre felfőzzük. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját.

A fehérjékből egy csipet sóval és a maradék cukorral kemény habot verünk és hozzákeverjük az előbbiekhez.

A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk és a masszát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Még melegen megszórjuk porcukorral, majd lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti