Dán csirke

Dán csirke

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

8 személynek:

  • 2 db kisebb csirke
  • 30 dkg gomba
  • 40 dkg zöldborsó
  • 15 dkg gyöngyhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg vaj
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

A csirkéket felnegyedeljük. A vaj felében megsütjük a csirkedarabokat.

A csirkét kiszedve a zsiradékban megpároljuk a felszeletelt gombát és gyöngyhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, és visszatesszük a csirkedarabokat. 2 dl forró vízzel felöntjük, és lefedve 20 perc alatt puhára pároljuk.

A zöldborsót sós vízben megfőzzük vajjal összekeverjük. A zöldborsót tálra tesszük, elhelyezzük rajta a csirkedarabokat.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk