Dammsugare – a svéd porszívó cukormentes változata

Dammsugare – a svéd porszívó cukormentes változata

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a vaníliás piskótához:

  • 3 db tojás
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál xilit
  • 3 evőkanál búza vagy teljes kiőrlésű liszt
  • *

a masszába:

  • a szétmorzsolt piskóta
  • 7,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • puncs aroma vagy rum ízlés szerint
  • édesítő (ízlés szerint)

valamint:

  • 30 dkg cukormentes marcipán
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítő egynegyed részével fehéredésig verjük (a vaníliás cukrot hozzáadva bele). A fehérjét habbá verjük a maradékkal édesítővel. Egy habkártyányit ebből a sárgájához adunk és jól elkeverjük. Ezt a masszát öntjük a fehérjéhez és óvatosan beleforgatjuk. Ezután az átszitált lisztet beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (a sütő erősségétől függően) megsütjük, majd kihűtjük.

Az összemorzsolt kihűlt piskótát a többi hozzávalóval elkeverjük. Mivel a marcipán édes, ezért óvatosan az édesítővel.

A töltelékből egy rudat formázunk, folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

A marcipánt kinyújtjuk és bebugyoláljuk vele a tölteléket. Felvágjuk és a két végét olvasztott csokiba mártjuk. Szilárdulás után a hűtőben tároljuk.

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk