Dalmata szelet

Dalmata szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a fehér tésztához:
  • 5 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • a sötét tésztához:
  • 5 db tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag csokoládés pudingpor
  • 12 dkg porcukor /ízlés szerint
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • a tetejére:
  • 2 dl tejszín csokoládé reszelni
  • 5 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliacukor
  • 12 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 db tojássárgája
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tej
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 9 dl tej
  • 3 csomag csokoládés pudingpor
  • 12 dkg porcukor /ízlés szerint
  • 25 dkg margarin
  • 2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 2 dl tejszín csokoládé reszelni

Elkészítés:

A fehér tésztához a tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat.

A sötét tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet felváltva az olajjal és a tejjel.

A két tésztát felváltva belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt 35×25 cm-es tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.

A krémhez a tejet és pudingporral sűrűre főzzük, majd folpackkal letakarva (így nem bőrösödik meg) kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal és a rummal krémesre kavarjuk.

A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, befedjük a felvert tejszínnel, csokit reszelünk a tetejére és hűtőben dermesztjük, utána szeleteljük és kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti