Dalgona kávé

Dalgona kávé

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

a habhoz:

  • 2 csapott evőkanál instant kávé
  • 2 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 2 evőkanál forró víz

valamint:

  • tehéntej vagy növényi tej
  • ízlés szerint őröltfahéj vagy csokireszelék

Elkészítés:

A kávét, a cukor és a vizet robotgéppel vagy kézi mixerrel addig keverjük, amíg sima krémes habot nem kapunk.

Üvegpohárba öntjük a hideg vagy meleg tejet (növényi tejet) és rámerjük a habot.

A tetejére tehetünk fahéjat, csokireszeléket, stb.

Ez a kávé most nagy sláger, de nem véletlenül, mert nagyon különleges (látványra is!), egyszerű és finom!

Nevét a Dél-Koreában dalgonának nevezett cukorról kapta (hazánkban törökmézként ismert), mind állagában, mind ízében hasonló az instant kávéból és cukorból elkészített Dalgona kávékrém.

Ez most kézi habverővel készült, de hosszabb keverés után olyan krémes hávé habot kapunk, amiben megáll a kanál.

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek