Dalgona kávé

Dalgona kávé
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • a habhoz:
  • 2 csapott evőkanál instant kávé
  • 2 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 2 evőkanál forró víz
  • valamint:
  • tehéntej vagy növényi tej
  • ízlés szerint őröltfahéj vagy csokireszelék
  • 2 csapott evőkanál instant kávé
  • 2 evőkanál cukor (vagy eritrit)
  • 2 evőkanál forró víz
  • tehéntej vagy növényi tej
  • őrölt fahéj

Elkészítés:

A kávét, a cukor és a vizet robotgéppel vagy kézi mixerrel addig keverjük, amíg sima krémes habot nem kapunk.

Üvegpohárba öntjük a hideg vagy meleg tejet (növényi tejet) és rámerjük a habot.

A tetejére tehetünk fahéjat, csokireszeléket, stb.

Ez a kávé most nagy sláger, de nem véletlenül, mert nagyon különleges (látványra is!), egyszerű és finom!

Nevét a Dél-Koreában dalgonának nevezett cukorról kapta (hazánkban törökmézként ismert), mind állagában, mind ízében hasonló az instant kávéból és cukorból elkészített Dalgona kávékrém.

Ez most kézi habverővel készült, de hosszabb keverés után olyan krémes hávé habot kapunk, amiben megáll a kanál.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti