Currys kölessel töltött csirke

Currys kölessel töltött csirke

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 10 szem fekete bors

A töltelékbe:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 10 dkg előfőzött köles
  • őrölt bors
  • curry por
  • őrölt pirospaprika,
  • morzsolt majoránna
  • 1 db vöröshagyma,
  • kevés cayenne bors
  • 1 citrom reszelt héja
  • kevés fokhagymapor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 db tojás
  • A csirke külső fűszerezéséhez
  • őrölt pirospaprika
  • kevés étolaj
  • 1 kanál ketchup

A fűszeres krumplihoz:

  • 2 kg krumpli
  • 3 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • kevés morzsolt bazsalikomlevél
  • étolaj

A csirkéhez:

  • 1 dl sör

Elkészítés:

A csirkemájat külön edényben megfőztem fűszer nélkül. A csirkét hideg vízben feltettem főni néhány szem borssal, 1 kanál sóval. 30 percig előfőztem. A kölest csirke alaplében megfőztem az előírás szerint.

A közben meghűlt csirkemájat apróra daraboltam. Összeállítottam a csirke töltelékét. A vöröshagymát nagyon apróra vágtam, enyhén megsóztam, majd elkevertem a darabolt csirkemájjal, a megfőtt kölessel, kevés borssal, sóval, majoránnával, 1 kanál curryporral, (paszta is használható) kevés őrölt pirospaprikával, pici cayenne borssal, (chilipehely is használható hozzá, vagy csípős őrölt paprika), hozzáreszeltem egy citrom héját, és belefacsartam 1/2 citrom levét, kevés fokhagymaporral, és 2 tojással elkevertem, majd megtöltöttem vele a csirkét.

A csirke lábait összekötöttem, és kívülről megsóztam, kevés őrölt pirospaprikával, 1 kanál ketchuppal, elkevert 1 kanál olajjal kívülről bekentem.

A krumplit megpucoltam, kockákra vágtam, megsóztam, kevés őrölt paprikával, bazsalikom levéllel, és kevés étolajjal jól elkevertem, hozzákevertem a felcsíkozott hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a tepsi aljára terítettem. Erre fektettem a töltött csirkét, majd lefóliáztam, és a sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a krumpli is megpuhult. A legvégén a fóliát levéve 1 dl sört öntöttem a csirke tetejére csak azért, hogy kicsit ropogósabb legyen a csirke bőre.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk