Currys csicseriborsó bulgurral

Currys csicseriborsó bulgurral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 üveg csicseriborsó
  • 2 db debreceni
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál curry só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 3 dl Meggle főzőtejszín (20%-os)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • a bulgurhoz:
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl víz só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 üveg csicseriborsó
  • 2 db debreceni
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál curry só
  • őrölt színes bors
  • 3 dl Meggle főzőtejszín (20%-os)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl víz só
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A puhára főzött csicseriborsót egy szűrőbe öntjük, alaposan lecsepegtetjük, és félre tesszük.

A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A debrecenit vékonyan felkarikázzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a curryvel, felöntjük a tejszínnel, alaposan összekeverjük, és pár percig kevergetve főzzük.

Ezután hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót, és kicsit összerottyantjuk, majd tálalásig melegen tartjuk. (Mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább főzni.)

A bulgurt a vízzel felöntjük, hozzáadjuk az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig főzzük, amíg az összes vizet felszívja, és megpuhul. (Én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!)

Tipp: A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bő vízben is puhára főzhetjük, majd leszűrjük, és egy kanál olajon kicsit megfuttatjuk. Közben ízlés szerint megsózzuk.

Tálaláskor pár kanál bulgurt a tányérba szedünk, majd rákanalazzuk a currys csicseriborsót, ízlés szerint megszórjuk friss korianderrel, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!