Cukormentes mogyoróvajas csokidarabos jégkrém

Cukormentes mogyoróvajas csokidarabos jégkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 evőkanál mascarpone
  • 3 db tojás
  • 4-5 evőkanál xilit
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 3 dl cukormentes tejszín
  • 5 dkg olvasztott cukormentes étcsokoládé
  • 4 evőkanál mascarpone
  • 3 db tojás
  • 4-5 evőkanál xilit
  • 10 dkg mogyoróvaj
  • 3 dl cukormentes tejszín
  • 5 dkg olvasztott cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel kicsit kihabosítjuk, majd külön a fehérjét is. A tejszínt laza habbá verjük.

A sárgájához adjuk a mogyoróvajat és a mascarponét. Ebbe forgatjuk a fehérjehabot, majd a tejszínt. Fagyi gépbe töltjük és kb. 15 perc alatt elkészül. A tizedik percnél apránként belecsurgatjuk az olvasztott csokoládét.

Megjegyzés:

A recepptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti