Cukormentes isler

Cukormentes isler
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg búzaliszt (vagy teljes kiőrlésű)
  • 20 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukornak megfelelő édesítő
  • 5 dkg darált dió
  • vanília aroma
  • 1 tojás
  • valamint:
  • cukormentes barack- vagy más lekvár
  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 40 dkg búzaliszt (vagy teljes kiőrlésű)
  • 20 dkg margarin
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukornak megfelelő édesítő
  • 5 dkg darált dió
  • vanília aroma
  • 1 tojás
  • cukormentes baracklekvár
  • 15 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A szódabikarbónás lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, édesítővel, aromával, dióval és a tojással. A tésztát hűtőbe tesszük 15 percre.

Ezután 3 mm-esre nyújtjuk és kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ha kihűlt összepárosítjuk őket – az egyik felét lekvárral megkenjük, és a másikhoz „ragasztjuk”, végül az így elkészült isler tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti