Cukormentes cseresznyés piskóta

Cukormentes cseresznyés piskóta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 evőkanál xilit
  • 30 dkg cseresznye vagy cseresznyebefőtt
  • fél csomag sütőpor
  • 6 db tojás
  • 12 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 evőkanál xilit
  • 30 dkg cseresznye vagy cseresznyebefőtt
  • fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgáját a xilittel jól kikeverjük.

Egy habkártyányi fehérjét a sárgájához keverjük, fellazítjuk vele, majd óvatosan összekeverjük a két elegyet. végül belefogatjuk a sütőporos lisztet és a fél adag cseresznyét is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tetején elosztjuk a maradék cseresznyét és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti