Cukkinis pulykanyárs

Cukkinis pulykanyárs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 2 cukkini
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 kávéskanál kakukkfű

a bruscettához:

  • 4 nagy szem paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fél csomag finomra vágott bazsalikom
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bagett

Elkészítés:

Vízbe áztatunk 8 bambusznyársat vagy hurkapálcát. A pulykamellet falatnyi darabokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a citromlével, a kakukkfűvel, sóval, borssal, és beleforgatjuk a húst. Letakarva, a hűtőben 30 percig állni hagyjuk.

A cukkiniket megmossuk, leszárítjuk, zöldséghámozóval vékony szalagokat vágunk belőlük. Egy-egy szalagot a húsfalatok köré tekerve a nyársakra húzzuk. A forró grillrácson megsütjük, közben a hús pácolajával kenegetjük (kb. 10 perc).

A bruscettához a paradicsomot megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük az olívaolajjal és a felaprított bazsalikommal. A fokhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk. A kenyereket a megpirítjuk a forró grillen, a fokhagymával jól bedörzsöljük, és ráhalmozzuk a paradicsomot. A nyársakkal frissen tálaljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk