Cukkinis pitetorta rozsliszttel

Cukkinis pitetorta rozsliszttel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 6 szelethez:
  • a tésztához:
  • 20 dkg rozsliszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 tojás
  • *
  • a töltelékhez:
  • 2 cukkini
  • 10 dkg zsírosabb sajt
  • 20 dkg krémes ricotta
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 1 zöldcitrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg rozsliszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 db tojás
  • 2 db cukkini
  • 10 dkg zsírosabb sajt
  • 20 dkg krémes ricotta
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem
  • 1 zöldcitrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból laza tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a cukkinit megmossuk, kb. 2 mm vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, és kb. 24 cm-es piteformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig elősütjük.

Tálban összekeverjük a ricottát a petrezselyemmel és a citromhéjjal, sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk az elősütött tésztán. Körkörös mintában, váltakozva kirakjuk a cukkiniszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A végén megcsurgatjuk a mézzel elkevert olajjal.

A sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, ezalatt a sajt megolvad és szép aranybarna lesz a felülete. Kicsit pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti