Cukkinis párizsis tócsni jázmin rizzsel

Cukkinis párizsis tócsni jázmin rizzsel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb cukkini
  • 30 dkg párizsi
  • bors
  • 3 egész tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 bögre jázmin rizs
  • 2 bögre víz
  • 1 nagyobb cukkini
  • 30 dkg párizsi
  • bors
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl olaj
  • 1 bögre jázmin rizs
  • 2 bögre víz

Elkészítés:

A cukkinit és a párizsit lereszeljük. Egy tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a lisztet és a zsemlemorzsát, majd összekeverjük.

A serpenyőben felhevítjük az olajat. Evőkanállal veszünk ki a masszából, belerakjuk a forró olajba, majd ellapítjuk a kanál hátával. Mindkét oldalát szép piros ropogósra sütjük.

Amíg sül a tócsni, addig elkészítjük a rizst. A riszt megmossuk, egy lábasba tesszük (1 bögre rizshez 2 bögre vizet öntünk sózzuk, borsozzuk), fedő alatt puhára főzzük, lefedve hagyjuk dagadni a rizst, hogy teljesen felvegye a vizet és pörgős legyen. Együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti