Elkészítés:
A vékonyra szeletelt fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, felkockázott szalonnát, és kevergetve zsírjára sütjük.
Beledobjuk a félkarikára vágott cukkinit, felaprított friss zsályát és petrezselyem felét. Ha nem csípős kolbászt használunk, akkor ilyenkor ízesíthetjük chillivel. Fedő alatt addig főzzük-pároljuk, amíg a cukkini megpuhul, de nem esik szét.
Meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, sózzuk. Vigyázzunk, mert a szójaszósz és a kolbász együtt elég sós szokott lenni!
A végén belekeverjük a maradék petrezselymet és a kifőtt tésztát.
Megjegyzés:
A receptet Molnár Szilvia küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Mediterrán ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Tésztaételek
,
Sertéshúsos ételek
,
Cukkinis receptek