Cukkinis-kolbászos tészta

Cukkinis-kolbászos tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 közepes db cukkini (vagy 4 kicsi)
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 db zsálya (levél)
  • 20 dkg csípős kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • só ízlés szerint (ha szükséges)
  • bors ízlés szerint
  • chili ízlés szerint
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 50 dkg tészta
  • 2 közepes db cukkini (vagy 4 kicsi)
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 db zsálya (levél)
  • 20 dkg csípős kolbász
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • chili
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 50 dkg tészta

Elkészítés:

A vékonyra szeletelt fokhagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, felkockázott szalonnát, és kevergetve zsírjára sütjük.

Beledobjuk a félkarikára vágott cukkinit, felaprított friss zsályát és petrezselyem felét. Ha nem csípős kolbászt használunk, akkor ilyenkor ízesíthetjük chillivel. Fedő alatt addig főzzük-pároljuk, amíg a cukkini megpuhul, de nem esik szét.

Meglocsoljuk szójaszósszal, megszórjuk őrölt borssal, és ha szükséges, sózzuk. Vigyázzunk, mert a szójaszósz és a kolbász együtt elég sós szokott lenni!

A végén belekeverjük a maradék petrezselymet és a kifőtt tésztát.

Megjegyzés:

A receptet Molnár Szilvia küldte be. Köszönjük!