Cukkinis-kéksajtos quiche

Cukkinis-kéksajtos quiche
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 csomag készen kapható linzertészta
  • a töltelékhez:
  • 5 dkg fenyőmag
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 30 dkg márványsajt
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 1 csomag készen kapható linzertészta
  • 5 dkg fenyőmag
  • 2 kisebb cukkini
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 3 db tojás
  • 30 dkg márványsajt
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 mokkáskanál szárított oregánó
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű

Elkészítés:

A fenyőmagot bevonatos serpenyőben, szárazon aranyszínűre pirítjuk, hideg tálra borítjuk, hogy ne piruljon tovább.
A cukkinit megmossuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, serpenyőben, a felforrósított az olívaolajon 2 perc alatt előbb az egyik, majd további 2 perc alatt a másik oldalát is megsütjük.

A tejszínt a tojással felverjük, belemorzsoljuk a márványsajtot, a szerecsendióval, az oregánóval és a kakukkfűvel, borssal ízesítjük.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kiterítjük, ha szükséges, fél centi vastagra nyújtjuk, lapos torta- vagy piteformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 centis pereme legyen, majd az alját megszurkáljuk villával. A sütőben 6-8 percig elősütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A cukkinit a tésztára rendezzük, ráöntjük a sajtos mártást, és a sütőben a hőt 180 °C-ra visszakapcsolva 20 percig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul. Meghintjük a fenyőmaggal, szeletelve tálaljuk. Vegyes zöldsalátát kínálhatunk hozzá.