Cukkinis húsrolád

Cukkinis húsrolád
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 1 db közepes cukkini
  • 2 db tojás
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • bors (ízlés szerint)
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 1 db közepes cukkini
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • bors

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, a magházát kikaparjuk, legyaluljuk, ízlés szerint lesózzuk, pár percig állni hagyjuk.

A darált húshoz adjuk a kinyomkodott cukkinit,1 tojást, a fűszerpaprikát, 3 evőkanál zsemlemorzsát, a lisztet, az összezúzott fokhagymát, sót, borsot, és ízlés szerint fűszerezzük.

Jól összedolgozzuk, rúd formára formáljuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük, a maradék 1 evőkanál zsemlemorzsával meghintjük, és forró sütőben készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti