Cukkinis húspogácsa (gluténmentes) meggyszósszal és kuszkusszal

Cukkinis húspogácsa (gluténmentes) meggyszósszal és kuszkusszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg darált csirkemell (vagy sertéshús)
  • 20 dkg durvára reszelt cukkini
  • 2 db egész tojás
  • bors
  • 2 db reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • 40 dkg magozott meggy (ha nincs friss, befőtt is jó)
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 darab fahéj
  • egy csipet őrölt fahéj
  • 1 evőkanál barna cukor vagy édesítő
  • 2 dl olaj
  • 40 dkg darált csirkemell (vagy sertéshús)
  • 20 dkg durvára reszelt cukkini
  • 2 db tojás
  • bors
  • 2 db reszelt fokhagyma
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • 40 dkg magozott meggy
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 darab fahéj
  • egy csipet őrölt fahéj
  • 1 evőkanál barna cukor vagy édesítő
  • 2 dl olaj

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lereszelt cukkinit, a kukoricadarát, beleütjük a tojásokat, a reszelt fokhagymát és összekeverjük.

Vizes kézzel tojás nagyságú húspogácsákat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.

Amíg sül húspogácsánk, addig elkészítjük a köreteket. A magozott meggyet feltesszük főni, ha friss, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, ha üveges, akkor a levével együtt ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, édesítővel vagy cukorral, és egy csipet sóval. Addig főzzük, amíg egyet felforr, ezután behabarjuk. Ehhez a keményítőt hideg vízzel kikeverjük, kiveszünk a meggy főzőlevéből a hőkiegyenlítés miatt. Jól összekeverjük és a forrásban lévő meggyre öntjük, majd kiforraljuk.

A kuszkuszt egy lábasba szórjuk, megsózzuk és 2 dl forró vízzel leöntjük, állni hagyjuk.

Ha kisült a húspogácsa, a kuszkusszal és a meggyszósszal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!