Cukkinis fasírt bazsalikomos mártással

Cukkinis fasírt bazsalikomos mártással

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 személyre:

  • fél csirkemellfilé
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • cayenne bors
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 fél db duci salátacukkini
  • 6 db bacon szalonna

a mártáshoz:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 doboz cocomas (kókusztejszín) vagy főzőtejszín
  • 20 levél bazsalikom
  • 1 púpos teáskanál tápióka keményítő
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • bors

Elkészítés:

Laktató, remek főétel, mely nemcsak bazsalikomos mártással, hanem magában is fogyasztható.

A darabokra vágott csirkemellfilét és a vöröshagymát aprító gépbe tesszük, hozzárakjuk a mustárt, sót, borsot, és az egészet pépesre turmixoljuk. Vizes kézzel 6 db. pogácsát formálunk belőle, és a kókuszzsíron oldalanként 1-1 percig elősütjük.

A cukkiniből 6 db ujjnyi vastag szeletet vágunk, rárakjuk a húspogácsák tetejére, majd begöngyöljük a bacon szalonnákkal. Kisebb tepsiben, 180 fokon, légkeveréses funkcióval addig sütjük, amíg a szalonna szép piros lesz.

Közben elkészítjük a mártást: a hagymát aprítógépben finomra vágjuk, lepirítjuk a kókuszzsíron, hozzáadjuk a kókusztejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd belerakjuk a bazsalikom leveleket. Amikor felforrt, besűrítjük a kevés vízben elkevert keményítővel. Ha kész, aprítógépben vagy botmixerrel krémesre turmixoljuk.

A cukkinis fasírtokat rukkolás saláta ágyra rakjuk, és a mártással együtt tálaljuk.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk