Cukkinis-diós-meggyes süti

Cukkinis-diós-meggyes süti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg cukkini
  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 30 dkg magozott meggy (befőtt is lehet)
  • 40 dkg cukkini
  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 30 dkg magozott meggy (befőtt is lehet)

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, a belsejét kikaparjuk, és legyaluljuk (ne sózzuk!)

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd apránként a többi hozzávalókat is belekeverjük a meggy kivételével. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

A tésztát sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és a tetején egyenletesen elosztjuk a magozott meggyet. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti