Cukkinis-burgonyás tócsni és fűszeres csirkecomb

Cukkinis-burgonyás tócsni és fűszeres csirkecomb
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg cukkini
  • 1 db tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 17,5 dkg kefir
  • bors
  • 4 evőkanál étolaj
  • a fűszeres csirkecombhoz:
  • 1 kg csirke alsócomb
  • őrölt bors
  • 2 teáskanál sültcsirke fűszersó
  • szárított rozmaring
  • 1 mk piros paprika
  • 2 evőkanál étolaj
  • a sütéshez:
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 dl víz
  • 50 dkg krumpli
  • 30 dkg cukkini
  • 1 db tojás
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 17,5 dkg kefir
  • bors
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 kg csirke alsócomb
  • őrölt bors
  • 2 teáskanál sültcsirke fűszersó
  • szárított rozmaring
  • 1 mk piros paprika
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és lereszeljük. A cukkinit megmossuk és héjastul lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kefirt, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszát egy evőkanál segítségével az olajba szaggatjuk, és a kanál hátával lepényekké simítjuk. Mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt fedő alatt aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, és forrón tálaljuk.

Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel és sajttal is.

A csirkecombot megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a fűszersóval és a rozmaringgal, majd 1 órát állni hagyjuk. A tepsit kikenjük a zsírral, és belerakjuk a combokat. A tepsi aljára öntjük a vizet, majd alufóliával lefedve, 220 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.

Az étolajat elkeverjük a pirospaprikával. A tepsit kivesszük a sütőből, és a combokat megkenjük a paprikás olajjal. Ezután alufólia nélkül addig sütjük, amíg szép színt kap a csirke (kb. 10-15 perc). A tócsnival és házi savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!