Cukkinis-burgonyás csirkecombok

Cukkinis-burgonyás csirkecombok

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 1 csirkemell
  • 80 dkg kis szemű burgonya (ha nagyobb darabokból készítjük, akkor vágjuk kicsi darabokra)
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl húsleves
  • 1 db nagy cukkini
  • bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy nagy sütőedénybe tesszük.

A megtisztított burgonyákat a csirke mellett elhelyezzük. A megtisztított fokhagymagerezdeket klopfolóval kicsit szétnyomjuk, majd a húsra dobjuk. Meglocsoljuk az olajjal, ráöntjük a húslevest, majd fólia alatt 180 fokom puhára sütjük a húst. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a félbevágott és felszeletelt cukkinit, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A cukkinivel csak rövid ideig süssük, akkor finom, ha még roppanós marad.

Neked ajánljuk