Cukkinis-bakonos csirke

Cukkinis-bakonos csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db cukkini (20 dkg)
  • 10 dkg csiperke gomba
  • bors
  • kapor
  • 4 csipet szárított vargánya (por) - én kihagytam
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 ek zabpehely
  • 2 db tojás
  • olaj
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg bacon
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 db cukkini (20 dkg)
  • 10 dkg csiperke gomba
  • bors
  • kapor
  • 4 csipet szárított vargánya
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 ek zabpehely
  • 2 db tojás
  • olaj
  • 1 teáskanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg bacon
  • 40 dkg csirkemellfilé

Elkészítés:

A megmosott cukkinit és a gombát héjastól lereszeljük. Megszórjuk 2 csipetnyi sóval, néhány percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk. Ízesítjük borssal, kaporral és a szárított vargányaporral.

Belereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a zabpelyhet és a tojásokat, majd alaposan elkeverjük.

Egy tepsit kiolajozunk, meghintünk zsemlemorzsával, majd kibéleljük baconnel úgy, hogy fedjék egymást a szeletek. Ezután beleborítjuk a cukkinis masszát. Sorban a tetejére rakjuk az apró darabokra vágott, sózott csirkemellet, és a masszába nyomkodjuk. Végül ráhajtjuk a baconszeleteket úgy, hogy fedje a masszát.

Lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és alsó-felső sütésen kb. 40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 10-15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Molnár Szilvia küldte be. Köszönjük!