Cukkinipuffancs

Cukkinipuffancs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb cukkini (tisztítva mérve 65 dkg)
  • 1 púpos kávéskanál só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 csapott evőkanál finom liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • a sütéshez:
  • 6 dl olaj
  • 1 nagyobb cukkini (tisztítva mérve 65 dkg)
  • 1 púpos kávéskanál só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 csapott evőkanál finom liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 6 dl olaj

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk, a belsejét kivájjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük, meghintjük sóval, és jól összeforgatjuk. Kb. 25 percre félretesszük, míg levet ereszt.

Egy magasabb falú közepes nagyságú lábasban olajat forrósítunk.

A cukkinit kicsavarjuk, majd ízesítjük borssal, fokhagymával, elkeverjük a tojással és a reszelt sajttal. A lisztbe szórjuk a sütőport, majd a cukkinis masszához adjuk, és jól elkeverjük. Közepes golyókat formázunk a masszából.

Ha forró az olaj, akkor a cukkini golyókat bele tesszük. Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük, közben érdemes többször megforgatni. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!