Cukkinifőzelék töltött fasírttal szénhidrát nélkül

Cukkinifőzelék töltött fasírttal szénhidrát nélkül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g gyalult cukkini
  • bors
  • kapor
  • ételízesítő
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • a fasírthoz:
  • 500 g pulyka- vagy csirkemell
  • 1 tasak Lucullus (gluténmentes) fasírt fűszersó
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 6 db főtt tojás
  • 500 g gyalult cukkini
  • bors
  • kapor
  • ételízesítő
  • 2 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 500 g pulyka- vagy csirkemell
  • 1 tasak Lucullus (gluténmentes) fasírt fűszersó
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 6 db főtt tojás

Elkészítés:

A tököt cukkinit sóval, borssal, kevés kaporral és ételízesítővel puhára főzzük, majd a konjac liszttel elkevert joghurttal behabarjuk és kiforraljuk.

A fasírt alapanyagait a főtt tojások kivételével alaposan összekeverjük. Ezután a fasírtmasszával beburkoljuk a tojást, és szilikon muffinsütő formába tesszük. Zsír nélkül 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!