Cukkinibe göngyölt lazac

Cukkinibe göngyölt lazac

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 cukkini
  • 70 dkg lazacfilé (vastagabb része)
  • 0,5 dl olívaolaj
  • *

a körethez:

  • 4 cső kukorica
  • 5 szelet bacon
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 lime leve
  • 15 dkg kecskesajt

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A cukkiniket megmossuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk, de még jobb, ha zöldséggyalun legyaluljuk. Sózzuk, borsozzuk, megkenjük fokhagymával.

A lazacot leöblítjük (ha rajta van a bőre, először eltávolítjuk), szárazra töröljük, négy vastag szeletre vágjuk.

A cukkiniszeleteket egymás mellé fektetjük, ráhelyezzük a lazacot, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és betekerjük a cukkinibe. Alufóliába csomagoljuk, majd betesszük a sütőbe 30 percre. Amikor kész, kivesszük, és még 10 percet pihentetjük.

A kukoricákat megtisztítjuk, forrásban lévő vízbe tesszük, és 10 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. A bacont serpenyőben ropogósra pirítjuk az olajon, konyhai papírkendőre kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon körben megpirítjuk a kukoricákat, sózzuk, borsozzuk.

Összekeverjük a mézet a dijoni mustárral, a lime levével és egy csipet borssal. A kukoricára morzsoljuk a bacont, a kecskesajtot, és meglocsoljuk a mustáros szósszal. A lazacot kivesszük a fóliából. A kukoricával tálaljuk.

Tipp:

Ha csak vékonyabb lazachúst kapunk, fektessünk egymásra két-két darabok, és így csomagoljuk be a cukkinibe. A két rész között sózzuk, borsozzuk a halat, sőt, kaprot is szórhatunk közé.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk