Cukkini zöldséges töltelékkel

Cukkini zöldséges töltelékkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkini
  • 2-3 db lila újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 paradicsom
  • 1 csésze kukorica
  • 1/2 csésze árpagyöngy (gersli)
  • 10 dkg edami sajt
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • 1 dl fehérbor olívaolaj

Elkészítés:

A cukkiniket félbevágjuk, majd kanállal kivájjuk a magokat. Ezután megsózzuk a belsejét, és kicsit állni hagyjuk.

Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.

Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt lila újhagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott friss bazsalikomlevéllel.

Alaposan összekeverjük, majd aláöntünk kb. 1 dl vizet, és puhára főzzük. (Mire a kukorica megfő, addigra a víz teljesen elpárolog)

A puhára párolt hagymás-kukoricához először hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot, és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot. Ezután a cukkiniket megtöltjük az elkészült töltelékkel.

Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött cukkini-csónakokat. Ezután aláöntjük a bort, majd fóliával lefedjük a tepsit.

Előmelegített sütőbe téve, közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Ezután a fóliát levesszük, megszórjuk a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.

Neked ajánljuk