Cukkini stefánia

Cukkini stefánia
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 70 dkg cukkini (reszelve)
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 15 dkg sajt
  • 1 cs bacon (20 dkg-os)
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 4 db főtt tojás
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 70 dkg cukkini
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 15 dkg sajt
  • 20 dkg bacon
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 4 db főtt tojás
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, majd hagyjuk kicsit állni, még levet enged. Ezután gyengéden nyomkodjuk ki belőle a vizet.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki egészen mielőtt a töltelékbe tennénk.

Négy tojást főzzünk keményre, majd tegyük félre.

Tegyük bele egy tálba a gyengéden kinyomkodott cukkinit, majd adjuk hozzá a kihűlt, előpárolt vöröshagymát, és a reszelt sajtot. Nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Ezután dolgozzuk alaposan össze, majd adjuk hozzá először a zsemlemorzsát, majd az egész tojásokat is.

Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá egymásmellé a bacon szeleteket. Ezután az alsó szélétől kicsit beljebb, halmozzuk rá a cukkinis massza felét, és egyenletesen lapogassuk el. A massza közepére helyezzük rá a főtt tojásokat, majd fedjük be a maradék masszával. Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal.(bármilyen olajjal meglocsolhatjuk)
Ezután óvatosan helyezzük rá a baconös-cukkinitekercset.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.