Cukkini „sajt”

Cukkini „sajt”
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 db sárga húsú cukkini (50 dkg)
  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • 3-4 evőkanál GM sörélesztőpehely
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 1 db sárga húsú cukkini (50 dkg)
  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • 3-4 evőkanál GM sörélesztőpehely
  • 5 dkg kókuszzsír

Elkészítés:

A cukkinit alaposan megmossuk, összedaraboljuk (héjastól), és annyi sós vízben, ami épp ellepi puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a sörélesztőpelyhet, a kókuszzsírt és botmixer segítségével krémesre keverjük. Hozzáadjuk a zselatint is, és forráspontig melegítjük. (Érdemes megkóstolni, hogy elég sós-e, ha szeretnénk zöldfűszerrel ízesíteni, ekkor tehetjük meg.)

Fóliával bélelt formába öntük, majd miután kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Ha rántott „sajtot” szeretnénk készíteni, 1-2 evőkanál sörélesztő pehellyel többet adjunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!