Cukkini palacsinta

Cukkini palacsinta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 db nagyobb cukkini
  • 6 evőkanál joghurt
  • 400 ml ásványvíz
  • 4 db tojás
  • 2 kávéskanál só
  • bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • *
  • a sütéshez:
  • vaj
  • 2 db nagyobb cukkini
  • 6 evőkanál joghurt
  • 400 ml ásványvíz
  • 4 db tojás
  • 2 kávéskanál
  • bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • vaj

Elkészítés:

A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk és félretesszük, hogy levet ereszen. Ha ez megtörtént, kiöntjük a levét és a maradékot a kezünkkel kinyomjuk belőle.

A cukkinihoz adjuk a tojásokat, a joghurtot és ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, ezután a cukkinis masszához adjuk, és sima állagúra dolgozzuk. Sűrű tésztát fogunk kapni, ehhez adagoljuk az ásványvizet folyamatos kevergetés mellett. (Minél több vizet adunk hozzá, annál hígabb lesz és annál vékonyabb tésztát tudunk majd sütni belőle.)

A palacsintákat vajjal kikent forró serpenyőbe egyenként kisütjük.

Tejföllel, reszelt sajttal is lehet fogyasztani, de magában is roppant ízletes

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti