Cukkini carbonara

Cukkini carbonara
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 10 dkg spagetti
  • 1 kisebb zöld cukkini
  • 1 kisebb sárga cukkini
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg császárszalonna
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 kisebb csokor bazsalikom
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg spagetti
  • 1 kisebb zöld cukkini
  • 1 kisebb sárga cukkini
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg császárszalonna
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 kisebb csokor bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A megpucolt vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, a bazsalikomot szinten felaprítjuk.
A császárszalonnát vékony csíkokra szeljük.

Az olajat és a felcsíkozott szalonnát egy wokba, (vagy serpenyőbe) tesszük, majd pár percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott vöröshagymát, megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a bazsalikomot, végül a cukkinit. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pár percig pároljuk, hogy roppanós maradjon.

Ezután hozzáöntjük a tejszínt, és amikor már elkezd forrni, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, és addig főzzük, amíg a sajt teljesen beleolvad és kissé besűrűsödik.

Közben enyhén sós vízben kifőzzük a spagettit, majd leszűrjük, hozzáadjuk a raguhoz, és óvatosan összekeverjük, -forgatjuk, majd rögtön tálaljuk.

Tálalás előtt az elkészült cukkinis carbonarát tányérra szedjük, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti