Csurgatott tojásleves

Csurgatott tojásleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 szelet pirított kenyér

Elkészítés:

A zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a köménymagot, kipattogtatjuk, meghintjük liszttel és kevergetve barna rántást készítünk.

Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, felöntjük 1,5 l vízzel, megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel és megsózzuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul.

A tojásokat felütjük egy tányérba, megsózzuk, villával felverjük, majd a forrásba lévő levesbe öntjük, elkeverjük, ha újra forr, már kész is a finom csurgatott tojásleves.

Pirított kenyérszelettel kínáljuk.

Neked ajánljuk