Elkészítés:
A zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a köménymagot, kipattogtatjuk, meghintjük liszttel és kevergetve barna rántást készítünk.
Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, felöntjük 1,5 l vízzel, megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel és megsózzuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul.
A tojásokat felütjük egy tányérba, megsózzuk, villával felverjük, majd a forrásba lévő levesbe öntjük, elkeverjük, ha újra forr, már kész is a finom csurgatott tojásleves.
Pirított kenyérszelettel kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
magyaros
,
klasszikus
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
olcsó
,
pofonegyszerű
,
30 perc
,
leves