Csurgatott tojásleves

Csurgatott tojásleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 szelet pirított kenyér
  • 1 kis A zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a köménymagot, kipattogtatjuk, meghintjük liszttel és kevergetve barna rántást készítünk. fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 4 szelet pirított kenyér

Elkészítés:

A zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a köménymagot, kipattogtatjuk, meghintjük liszttel és kevergetve barna rántást készítünk.

Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, felöntjük 1,5 l vízzel, megszórjuk a felaprított petrezselyemzölddel és megsózzuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma megpuhul.

A tojásokat felütjük egy tányérba, megsózzuk, villával felverjük, majd a forrásba lévő levesbe öntjük, elkeverjük, ha újra forr, már kész is a finom csurgatott tojásleves.

Pirított kenyérszelettel kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti