Csupadiós muffintorta

Csupadiós muffintorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A muffinhoz:

  • 3 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 13 dkg margarin

A forma kikenéséhez:

  • margarin

A krémhez:

  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3-4 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg őrölt dió
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés:

Először a muffinokat készítjük el. Ehhez a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. A darált diót és a sütőport a lisztbe szórjuk, majd a tejföllel és a puha margarinnal együtt a kikevert tojáshoz adjuk.

Egy tortaformába egyengetjük, és 180 fokon 20 percig sütjük.

A diókrémhez a puha margarint először magában keverjük ki, azután a kétféle cukrot is hozzáadjuk, és tovább habosítjuk. Akkor jó, amikor a cukor fölolvadt benne. Ezután kerül bele a dió és a rum.

A kész tésztát kettévágjuk és megkenjük a dió krémmel A maradék krémmel a torta oldalát kenjük körbe.

Neked ajánljuk