Csupa csokis mentás süti

Csupa csokis mentás süti

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 250 g vaj
  • 1/3 csésze porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 csésze sima liszt
  • 1/2 csésze rizsliszt
  • 2 evőkanál kakaópor

A mentás krémhez:

  • 200 g tejcsokoládé, apróra vágva
  • 80 ml tejszín
  • 1 teáskanál nagyon apróra vágott borsmenta (ízlés szerint több is mehet bele, de vigyázni kell, nehogy túl mentolos legyen a krém)

A tetejére:

  • 2 x 200 g étcsokoládé, apróra vágva

Elkészítés:

Két sütőtálcát sütőpapírral kibélelünk. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a vaníliával elektromos habverővel kb. 5 perc alatt könnyű, puha krémmé keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, fakanállal addig keverjük, amíg össze nem áll. Ekkor a tésztát folpackba csomagoljuk és 15-20 percre a hűtőbe tesszük.

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk és 5 cm-es kerek tészta kiszúróval korongokat szaggatunk belőle. Az előkészített tálcákra tesszük egymástól 2 cm távolságra, hogy legyen elegendő helye „megnőni”. Az előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, félidőben megcseréljük a tálcákat (amelyik alul volt, az felülre kerül, és fordítva).

Közben elkészítjük a krémet. A darabokra tördelt tejcsokoládét és a tejszínt egy hőálló mikrohullámú edénybe tesszük és a mikró közepes fokozatán 1-2 perc alatt felmelegítjük (amíg a csoki fel nem olvad), közben minden fél percben egy fém kanállal keverjük, hogy sima legyen. Hozzákeverjük a borsmentát is, majd fedjük le és tegyük a hűtőbe 2 órára, hogy sűrű, kenhető legyen.

Ha a krém „kipihente magát” egy kekszre két teáskanállal kenünk belőle, majd rányomunk egy másik kekszet, mintegy szendvicset csinálunk belőle. A többi keksszel is így járunk el. Tegyük félre a hűtőbe egy órára.

A csoki bevonathoz az étcsokoládét apróra törjük és mikrohullámozható edényben közepes fokozaton 1-2 percig olvasztjuk, közben fél percenként megkeverjük fémkanállal, amíg a csoki megolvad.

A kekszeket egy rácsra (vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük) és minden egyes csokoládé „szendvicsre” 1 evőkanálnyi olvasztott csokoládét folyatunk. Fél percig várunk, amíg ráköt, utána tálalhatjuk.

Neked ajánljuk