Csupa csokis brownie

Csupa csokis brownie

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 24 dkg étcsokoládé
  • 17 dkg olvasztott vaj
  • 27 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 10 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

Az étcsokoládét felkockázzuk, megfelezzük. Az egyik felét félretesszük, a másikat mikróban felolvasztjuk.

A vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaromát, összekeverjük, majd következhet az olvasztott csokoládé.

A csokis masszába beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaóport, összekeverjük, hozzáadjuk a fedarabolt csokoládé másik felét, azt is hozzákeverjük, és az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

175 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és 20-25 perc alatt készre sütjük a brownienkat. (A süti akkor jó, ha középen megnyomjuk az ujjunkkal és azt érezzük, hogy a teteje ropogós, de alatta puha. Ellenőrizhetjük tűpróbával is. Inkább picit korábban vegyük ki a sütőből, mintsem túlsüssük.)

A hétvégi sütink roppanós tetővel, lágy belsővel. Extra finom sütemény!

Neked ajánljuk