Csupa csoki torta

Csupa csoki torta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 13 dg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor

a krémhez:

  • 7 dl tej
  • 3 csomag csokis pudingpor
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 doboz natúr kakaópor
  • 30 dkg vaj

a díszítéshez:

  • 6 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 13 dg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 7 dl tej
  • 3 csomag csokis pudingpor
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 doboz natúr kakaópor
  • 30 dkg vaj
  • 2 tábla étcsoki és különféle csokik

Elkészítés:

AA piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat, egy teáskanál sütőport, és robotgéppel addig verjük, amíg elkeverednek. Ezután már kézi keverővel elvegyítjük benne az átszitált liszt és kakaópor keverékét is.

Először 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd 170 fokra mérsékelve a hőfokot további kb. 30 percig, de tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész, rácsra borítva kihűtjük.

A krémhez a tejből és a pudingporból a cukorral sűrű pudingot főzünk. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tábla csokit, megvárjuk amíg elolvad, majd mehet bele a kakaópor. Jól eldolgozzuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, a vajat először kihabosítjuk, majd a csokikrém alapban eldolgozzuk.

A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, a krémet is háromfelé osztjuk, megtöltjük vele, egy adag krémmel a külsejét körbekenjük. 1 órára hűtőbe tesszük.

Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, majd rákenjük a torta tetejére, hagyjuk lefolyni az oldalán is, és amíg a csoki meg nem köt, telepakoljuk a torta tetejét különféle csokikkal.

Neked ajánljuk