Csupa csoki torta

Csupa csoki torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 laphoz:
  • 3 tojás
  • 9 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 dkg kakaó
  • 1/2 evőkanál víz
  • 1/2 evőkanál olaj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • (3 lapot sütünk)
  • a krémhez:
  • 8 egész tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál kakaópor (Holland kakaó)
  • 40 dkg étcsokoládé (legalább 52% os)
  • 40 dkg vaj (csak vaj, ha lehet)
  • (a tortaforma 26 cm-es)
  • 3 db tojás
  • 9 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 1 dkg kakaó
  • 1/2 evőkanál víz
  • 1/2 evőkanál olaj
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 8 egész tojás
  • 35 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál kakaópor (Holland kakaó)
  • 40 dkg étcsokoládé (legalább 52% os)
  • 40 dkg vaj

Elkészítés:

A piskótához a tojásfehérjét a cukorral felverjük, egyesével hozzáadjuk a sárgáját, az olajat és a vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük. A liszthez adjuk a kakaót, a sütőport, majd fakanállal óvatosan a habhoz keverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ezt még kétszer megismételjük.

A csokikrémhez egy fém keverőtálba tesszük a tojásokat, a cukrot és átszitált kakaóport és csomómentesre keverjük. Egy lábasba felteszünk vizet melegedni. A csokoládét összetördeljük. Ha elég meleg a víz, ráhelyezzük a keverőtálat és kis lángon állandó keverés közben pár percig melegítjük (nem szabad nagy lángon, és otthagyni, mert összekapja a tojást!)

Levesszük a vízgőzről és hozzáadjuk a csokoládét, majd gőz fölött ismét állandó kevergetés közben addig melegítjük, amíg elkezd sűrűsödni. Teljesen kihűtjük. Közben a vajat kihabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a csokoládékrémhez.

A krémet kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A tortát megtöltjük és tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!